Dat meldt De Tijd donderdag. Flanders Investment & Trade (FIT) wordt de komende jaren een beetje meer Flanders Investment & Tech. In tien steden die belangrijk zijn voor technologische ontwikkeling bouwt het zijn aanwezigheid uit.

Momenteel heeft FIT al kantoren in honderd buitenlandse steden. Het is de bedoeling van daaruit de export van Vlaamse bedrijven vooruit te helpen en in de omgekeerde richting buitenlandse investeringen naar Vlaanderen te loodsen. In die opdracht zal technologie de komende jaren centraler staan. Daarom wordt in tien steden een extra 'technologieattaché' aangesteld.

Het gaat om mensen die technische kennis hebben over digitalisering (van blockchain en 5G tot fintech), gezondheid (van biotech en farma tot telegeneeskunde) en klimaat (van energie tot cleantech en mobiliteit). Van de tien plaatsen waar FIT een technologiekantoor zal uitbouwen, liggen er twee in de Verenigde Staten, vier in Europa en vier in Azië.

Dat meldt De Tijd donderdag. Flanders Investment & Trade (FIT) wordt de komende jaren een beetje meer Flanders Investment & Tech. In tien steden die belangrijk zijn voor technologische ontwikkeling bouwt het zijn aanwezigheid uit. Momenteel heeft FIT al kantoren in honderd buitenlandse steden. Het is de bedoeling van daaruit de export van Vlaamse bedrijven vooruit te helpen en in de omgekeerde richting buitenlandse investeringen naar Vlaanderen te loodsen. In die opdracht zal technologie de komende jaren centraler staan. Daarom wordt in tien steden een extra 'technologieattaché' aangesteld. Het gaat om mensen die technische kennis hebben over digitalisering (van blockchain en 5G tot fintech), gezondheid (van biotech en farma tot telegeneeskunde) en klimaat (van energie tot cleantech en mobiliteit). Van de tien plaatsen waar FIT een technologiekantoor zal uitbouwen, liggen er twee in de Verenigde Staten, vier in Europa en vier in Azië.