De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) wilde in 2016 al miljoenen transacties met kredietkaarten controleren, maar moest dat plan opbergen nadat een rechter had geoordeeld dat de actie buitensporig was. De uitspraak liet wel ruimte voor bijsturing.

Die is er nu, maar het doel blijft wel hetzelfde. Ook privéjets komen binnenkort in het vizier van de fiscus. 'Onze diensten zijn stilaan in de mogelijkheid om landings- en douanegegevens van privéjets te kruisen met fiscale data', zegt Johan Van Overtveldt. De luchthavens van Oostende, Wevelgem en Antwerpen zouden al willen meewerken. Met Zaventem, Gosselies en Bierset lopen nog onderhandelingen.

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) wilde in 2016 al miljoenen transacties met kredietkaarten controleren, maar moest dat plan opbergen nadat een rechter had geoordeeld dat de actie buitensporig was. De uitspraak liet wel ruimte voor bijsturing. Die is er nu, maar het doel blijft wel hetzelfde. Ook privéjets komen binnenkort in het vizier van de fiscus. 'Onze diensten zijn stilaan in de mogelijkheid om landings- en douanegegevens van privéjets te kruisen met fiscale data', zegt Johan Van Overtveldt. De luchthavens van Oostende, Wevelgem en Antwerpen zouden al willen meewerken. Met Zaventem, Gosselies en Bierset lopen nog onderhandelingen.