De uiterste datum om de belastingaangifte zelf in te dienen mag dan wel verstreken zijn, laatkomers zullen niet onmiddellijk beboet worden. De fiscus stuurt pas in de tweede helft van september een herinneringsbrief, zo schrijft de krant De Tijd.

Woensdag 24 juli was de deadline om zelf een elektronische belastingaangifte via Tax-on-web in te dienen. Om middernacht stond de teller op 2.629.227 elektronische aangiftes of een stijging met 8,9 procent tegenover
vorig jaar. Een belastingaangifte op papier moest al op 26 juni ingediend zijn.

Maar ondanks alle waarschuwingen voor mogelijke boetes stelt de fiscus zich soepel op voor wie zijn belastingaangifte nog niet indiende. "Wie niet of niet tijdig zijn aangifte indient, zal van de FOD Financiën een herinneringsbrief ontvangen. De belastingplichtige die binnen de herinneringsperiode antwoordt, zal geen sanctie krijgen", staat te lezen op de website van minister van Financiën Koen Geens (CD&V). Voor wie niet reageert, zijn er administratieve boetes of belastingverhogingen.

Herinneringsbrieven

Volgens de FOD Financiën worden de eerste herinneringsbrieven normaal in de tweede helft van september verstuurd. Wie binnen de 14 dagen reageert en zijn belastingaangifte indient, ontsnapt aan een eventuele sanctie voor het niet-indienen. "Een sanctie om een andere reden, zoals een onvolledige of onjuiste aangifte, blijft mogelijk", klinkt het bij Financiën.

Fiscalisten, boekhouders of consultants kunnen tot 16 oktober de aangifte van hun klanten via Tax-on-web indienen. Verwacht wordt dat dit nog een extra 800.000 online-aangiftes oplevert. (Belga/SD)

De uiterste datum om de belastingaangifte zelf in te dienen mag dan wel verstreken zijn, laatkomers zullen niet onmiddellijk beboet worden. De fiscus stuurt pas in de tweede helft van september een herinneringsbrief, zo schrijft de krant De Tijd. Woensdag 24 juli was de deadline om zelf een elektronische belastingaangifte via Tax-on-web in te dienen. Om middernacht stond de teller op 2.629.227 elektronische aangiftes of een stijging met 8,9 procent tegenover vorig jaar. Een belastingaangifte op papier moest al op 26 juni ingediend zijn. Maar ondanks alle waarschuwingen voor mogelijke boetes stelt de fiscus zich soepel op voor wie zijn belastingaangifte nog niet indiende. "Wie niet of niet tijdig zijn aangifte indient, zal van de FOD Financiën een herinneringsbrief ontvangen. De belastingplichtige die binnen de herinneringsperiode antwoordt, zal geen sanctie krijgen", staat te lezen op de website van minister van Financiën Koen Geens (CD&V). Voor wie niet reageert, zijn er administratieve boetes of belastingverhogingen.HerinneringsbrievenVolgens de FOD Financiën worden de eerste herinneringsbrieven normaal in de tweede helft van september verstuurd. Wie binnen de 14 dagen reageert en zijn belastingaangifte indient, ontsnapt aan een eventuele sanctie voor het niet-indienen. "Een sanctie om een andere reden, zoals een onvolledige of onjuiste aangifte, blijft mogelijk", klinkt het bij Financiën. Fiscalisten, boekhouders of consultants kunnen tot 16 oktober de aangifte van hun klanten via Tax-on-web indienen. Verwacht wordt dat dit nog een extra 800.000 online-aangiftes oplevert. (Belga/SD)