De Standaard brengt het bericht.

Volgens het arrest, dat op 22 mei door het Hof van Cassatie werd geveld, zullen die bewijzen enkel nog geweerd kunnen worden als de fiscus flink uit de bocht is gegaan, of als een eerlijk proces onmogelijk is.

Het Hof van Cassatie deed zijn uitspraak in een zaak waarin de fiscus niet de geëigende wegen had gevolgd om informatie te krijgen van zijn Portugese collega's.

Nervositeit

De uitspraak leidt tot grote zenuwachtigheid bij fiscaal advocaten. "Er zal geen discussie meer gevoerd moeten worden of een gestolen banklijst, zoals bij HSBC, al dan niet gebruikt mag worden", zegt fiscaal advocaat Hubert Dubois.

De fiscaal advocaten gaan er ook vanuit dat het arrest de fiscus zal inspireren om zijn visitatierecht - een soort huiszoekingsrecht - nog ruimer uit te oefenen, net nu de regering dat recht beter wil omlijnen.

(Belga/RR)

De Standaard brengt het bericht. Volgens het arrest, dat op 22 mei door het Hof van Cassatie werd geveld, zullen die bewijzen enkel nog geweerd kunnen worden als de fiscus flink uit de bocht is gegaan, of als een eerlijk proces onmogelijk is. Het Hof van Cassatie deed zijn uitspraak in een zaak waarin de fiscus niet de geëigende wegen had gevolgd om informatie te krijgen van zijn Portugese collega's. De uitspraak leidt tot grote zenuwachtigheid bij fiscaal advocaten. "Er zal geen discussie meer gevoerd moeten worden of een gestolen banklijst, zoals bij HSBC, al dan niet gebruikt mag worden", zegt fiscaal advocaat Hubert Dubois. De fiscaal advocaten gaan er ook vanuit dat het arrest de fiscus zal inspireren om zijn visitatierecht - een soort huiszoekingsrecht - nog ruimer uit te oefenen, net nu de regering dat recht beter wil omlijnen. (Belga/RR)