Dat schrijft De Tijd vrijdag. De strijd tegen het bankgeheim geraakte de afgelopen jaren internationaal in een stroomversnelling.

Ook in België zijn de tijd en de geesten rijp om er korte metten mee te maken, zegt professor fiscaal recht Luc De Broe (KULeuven). Bronnen in het parlement en de regering bevestigen dat, aldus De Tijd.

De onderhandelingen over de afschaffing van het bankgeheim in België voor Belgische rekeninghouders zitten in een vergevorderd stadium in het parlement. De regering-Leterme zal daarvan dankbaar gebruikmaken voor de noodzakelijke saneringen. Dat betekent niet dat de fiscus voortaan systematisch bankrekeningen zal controleren.

Maar Belgen met een bescheiden inkomen die een luxueus appartement aan de zee kopen, moeten op hun tellen passen.

Dat schrijft De Tijd vrijdag. De strijd tegen het bankgeheim geraakte de afgelopen jaren internationaal in een stroomversnelling. Ook in België zijn de tijd en de geesten rijp om er korte metten mee te maken, zegt professor fiscaal recht Luc De Broe (KULeuven). Bronnen in het parlement en de regering bevestigen dat, aldus De Tijd. De onderhandelingen over de afschaffing van het bankgeheim in België voor Belgische rekeninghouders zitten in een vergevorderd stadium in het parlement. De regering-Leterme zal daarvan dankbaar gebruikmaken voor de noodzakelijke saneringen. Dat betekent niet dat de fiscus voortaan systematisch bankrekeningen zal controleren. Maar Belgen met een bescheiden inkomen die een luxueus appartement aan de zee kopen, moeten op hun tellen passen.