Dat schrijft De Tijd woensdag. De krant verwijst naar de zaak waarbij de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) onlangs een fiscaal onderzoek opende tegen een bedrijf dat al een ruling had verkregen.

Het bedrijf reageerde volgens De Tijd woedend en nam via zijn advocaten contact op met de rulingdienst. Waarna die dienst in alle staten was en de topvrouw, Véronique Tai, een brief stuurde naar de topman van de fiscus, Hans D'Hondt. Uiteindelijk bleek dat het onderzoek van de BBI nergens toe leidde, maar het kwaad was geschied.

Het resultaat is dat op verzoek van de rulingdienst een overleg wordt opgestart met de fiscus. De bedoeling is de brokken te lijmen en duidelijke afspraken te maken over ieders taken. De rulingdienst hoopt naar verluidt dat het bij dit geval blijft en wil tot elke prijs vermijden dat bedrijven gaan twijfelen aan de rechtszekerheid van zijn beslissingen.

Dat schrijft De Tijd woensdag. De krant verwijst naar de zaak waarbij de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) onlangs een fiscaal onderzoek opende tegen een bedrijf dat al een ruling had verkregen. Het bedrijf reageerde volgens De Tijd woedend en nam via zijn advocaten contact op met de rulingdienst. Waarna die dienst in alle staten was en de topvrouw, Véronique Tai, een brief stuurde naar de topman van de fiscus, Hans D'Hondt. Uiteindelijk bleek dat het onderzoek van de BBI nergens toe leidde, maar het kwaad was geschied. Het resultaat is dat op verzoek van de rulingdienst een overleg wordt opgestart met de fiscus. De bedoeling is de brokken te lijmen en duidelijke afspraken te maken over ieders taken. De rulingdienst hoopt naar verluidt dat het bij dit geval blijft en wil tot elke prijs vermijden dat bedrijven gaan twijfelen aan de rechtszekerheid van zijn beslissingen.