Dat bericht De Morgen. Nog nooit werd de terugbetaling van de belastingen zo snel geregeld. "De reden is de snellere afhandeling van de belastingaangiften door de modernisering via tax-on-web en de informatisering die zich doorzet bij de behandeling van de aangiften", zegt Harry Vanbuel, woordvoerder van de minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V).

De vereenvoudigde aangifteformulieren maken het ook makkelijker voor de fiscus om de terugbetalingen in orde te brengen.

Gemiddelde bedrag 1.345 euro

Over hoeveel Belgen hun eindafrekening al in de bus kregen en welk bedrag zij gemiddeld terugkregen, kan het kabinet geen informatie geven. Begin november ging het om 3,45 miljoen Belgen, de helft van het totaal en bijna 900.000 meer dan vorig jaar op hetzelfde moment.

Het gemiddelde bedrag voor de terugbetaling bedroeg toen 1.345 euro. Een kleine 800.000 burgers moesten toen in totaal 718 miljoen bijbetalen, gemiddeld 931 euro. (Belga/SD)

Dat bericht De Morgen. Nog nooit werd de terugbetaling van de belastingen zo snel geregeld. "De reden is de snellere afhandeling van de belastingaangiften door de modernisering via tax-on-web en de informatisering die zich doorzet bij de behandeling van de aangiften", zegt Harry Vanbuel, woordvoerder van de minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V).De vereenvoudigde aangifteformulieren maken het ook makkelijker voor de fiscus om de terugbetalingen in orde te brengen. Gemiddelde bedrag 1.345 euroOver hoeveel Belgen hun eindafrekening al in de bus kregen en welk bedrag zij gemiddeld terugkregen, kan het kabinet geen informatie geven. Begin november ging het om 3,45 miljoen Belgen, de helft van het totaal en bijna 900.000 meer dan vorig jaar op hetzelfde moment. Het gemiddelde bedrag voor de terugbetaling bedroeg toen 1.345 euro. Een kleine 800.000 burgers moesten toen in totaal 718 miljoen bijbetalen, gemiddeld 931 euro. (Belga/SD)