Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van cijfers van het kabinet van ontslagnemend minister van Financiën Didier Reynders (MR), die betrekking hebben op het aanslagjaar 2009 (inkomsten 2008). In 2009 vulden de Belgen voor maar liefst 14 miljard euro aftrekposten in.

Vooral de fiscale aftrekken voor een eigen woning zijn populair. De Belgen maken massaal gebruik van de aftrek voor een hypothecair krediet. Ook de aftrek voor levensverzekeringen, pensioensparen en dienstencheques zijn populair, al liggen die laatste twee wel regelmatig onder vuur.

Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van cijfers van het kabinet van ontslagnemend minister van Financiën Didier Reynders (MR), die betrekking hebben op het aanslagjaar 2009 (inkomsten 2008). In 2009 vulden de Belgen voor maar liefst 14 miljard euro aftrekposten in. Vooral de fiscale aftrekken voor een eigen woning zijn populair. De Belgen maken massaal gebruik van de aftrek voor een hypothecair krediet. Ook de aftrek voor levensverzekeringen, pensioensparen en dienstencheques zijn populair, al liggen die laatste twee wel regelmatig onder vuur.