Dat heeft de FOD Financiën maandag bekendgemaakt.

De voorbije jaren kregen alle 3,7 miljoen werknemers een federale jobkorting. Gemiddeld is dat 88 euro, alles samen goed voor 325 miljoen euro.

Vanaf 2011 wordt het voordeel rechtstreeks in de schalen van de bedrijfsvoorheffing doorgerekend. Concreet: in plaats van een eenmalige bijkomende vermindering in mei wordt de vermindering verspreid over alle maanden van het jaar. "Wat leidt tot een hoger netto maandloon", luidt het bij Financiën.

De Vlaamse jobkorting, het laatste jaar enkel nog voor de laagste inkomens, werd dit jaar volledig afgeschaft.

Dat heeft de FOD Financiën maandag bekendgemaakt. De voorbije jaren kregen alle 3,7 miljoen werknemers een federale jobkorting. Gemiddeld is dat 88 euro, alles samen goed voor 325 miljoen euro. Vanaf 2011 wordt het voordeel rechtstreeks in de schalen van de bedrijfsvoorheffing doorgerekend. Concreet: in plaats van een eenmalige bijkomende vermindering in mei wordt de vermindering verspreid over alle maanden van het jaar. "Wat leidt tot een hoger netto maandloon", luidt het bij Financiën. De Vlaamse jobkorting, het laatste jaar enkel nog voor de laagste inkomens, werd dit jaar volledig afgeschaft.