Op basis van een studie wist de provincie West-Vlaanderen Vlaams minsiter van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) te overtuigen van een bijkomende noodzaak aan meer ruimte voor bedrijventerreinen. Uit die studie bleek namelijk dat er de komende 10 jaar minstens 130 ha meer nodig is dan planmatig voorzien.

De Vlaamse regering stemde daarin toe waardoor West-Vlaanderen nu voorstellen kan doen voor 130 hectare bijkomende bedrijventerreinen binnen stedelijke gebieden.

Axel Ronse (N-VA) drong daar al langer op aan. 'Deze beslissing is een prachtig kerstgeschenk voor WestVlaanderen. Onze economie trekt aan en ondernemers investeren. Vaak lopen die vertraging op omdat ze geen ruimte vinden om uit te breiden. Omdat het aanbod zwaar onder de behoefte lag dreigde economische stilstand', aldus Ronse.

'Ik heb meermaals in het parlement geijverd om het reservefonds open te stellen en was blij dat ook de provincie dit pleidooi met een onderbouwde studie bijtrad. Dankzij deze beslissing van de regering-Bourgeois heeft West-vlaanderen opnieuw perspectief op economische ontwikkeling.'

Op basis van een studie wist de provincie West-Vlaanderen Vlaams minsiter van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) te overtuigen van een bijkomende noodzaak aan meer ruimte voor bedrijventerreinen. Uit die studie bleek namelijk dat er de komende 10 jaar minstens 130 ha meer nodig is dan planmatig voorzien.De Vlaamse regering stemde daarin toe waardoor West-Vlaanderen nu voorstellen kan doen voor 130 hectare bijkomende bedrijventerreinen binnen stedelijke gebieden.Axel Ronse (N-VA) drong daar al langer op aan. 'Deze beslissing is een prachtig kerstgeschenk voor WestVlaanderen. Onze economie trekt aan en ondernemers investeren. Vaak lopen die vertraging op omdat ze geen ruimte vinden om uit te breiden. Omdat het aanbod zwaar onder de behoefte lag dreigde economische stilstand', aldus Ronse.'Ik heb meermaals in het parlement geijverd om het reservefonds open te stellen en was blij dat ook de provincie dit pleidooi met een onderbouwde studie bijtrad. Dankzij deze beslissing van de regering-Bourgeois heeft West-vlaanderen opnieuw perspectief op economische ontwikkeling.'