Het Witte Huis ontbeert de wil en het leiderschap om te doen wat nodig is om het terrorisme bij de bron aan te pakken. Dat zegt een zekere Will Hurd, voormalig undercoveragent van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, een dag na de aanslagen in Brussel in een interview met de televisiezender CNBC. Hurd was werkzaam als CIA-agent in het Midden-Oosten en zetelt vandaag als Republikeins Congreslid.

Hurd benadrukt de noodzaak om meer agenten op Iraakse en Syrische bodem in te zetten."Het probleem bevindt zich in het buitenland. Het probleem bestaat erin dat het ons aan een strategie ontbreekt om IS in Irak en Syrië te bestrijden", verduidelijkt hij.

"Ik heb ruim negen jaar als undercoveragent van de CIA gewerkt. Ik was de man die om 4 uur in de ochtend in steegjes inlichtingen verzamelde over zaken die ons vaderland bedreigden", aldus Hurd. De voormalige CIA-agent is ervan overtuigd dat de Amerikaanse inlichtingendienst vandaag over agenten beschikt die enthousiast en bereid zijn om te doen wat hij vroeger deed. (BO)

Het Witte Huis ontbeert de wil en het leiderschap om te doen wat nodig is om het terrorisme bij de bron aan te pakken. Dat zegt een zekere Will Hurd, voormalig undercoveragent van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, een dag na de aanslagen in Brussel in een interview met de televisiezender CNBC. Hurd was werkzaam als CIA-agent in het Midden-Oosten en zetelt vandaag als Republikeins Congreslid.Hurd benadrukt de noodzaak om meer agenten op Iraakse en Syrische bodem in te zetten."Het probleem bevindt zich in het buitenland. Het probleem bestaat erin dat het ons aan een strategie ontbreekt om IS in Irak en Syrië te bestrijden", verduidelijkt hij."Ik heb ruim negen jaar als undercoveragent van de CIA gewerkt. Ik was de man die om 4 uur in de ochtend in steegjes inlichtingen verzamelde over zaken die ons vaderland bedreigden", aldus Hurd. De voormalige CIA-agent is ervan overtuigd dat de Amerikaanse inlichtingendienst vandaag over agenten beschikt die enthousiast en bereid zijn om te doen wat hij vroeger deed. (BO)