De Europese Centrale bank (ECB) maakte vrijdag bekend de coronamaatregel die het uitkeren van dividend en het inkopen van eigen aandelen tijdelijk verbood, niet te zullen verlengen. Wel moeten banken hun plannen nog laten goedkeuren als 'onderdeel van het normale toezicht'. De ECB roept banken ook op om voorzichtig te blijven.

Eerder besloten ook de centrale banken in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk vergelijkbare regels te schrappen. Tijdens de coronacrisis werd aan de banken gevraagd om zoveel mogelijk kapitaal aan te houden als buffer, voor het geval bedrijven en gezinnen hun kredieten niet zouden kunnen aflossen. Dat bleek echter, mede door ruime steun van overheden, erg mee te vallen.

De Europese Centrale bank (ECB) maakte vrijdag bekend de coronamaatregel die het uitkeren van dividend en het inkopen van eigen aandelen tijdelijk verbood, niet te zullen verlengen. Wel moeten banken hun plannen nog laten goedkeuren als 'onderdeel van het normale toezicht'. De ECB roept banken ook op om voorzichtig te blijven.Eerder besloten ook de centrale banken in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk vergelijkbare regels te schrappen. Tijdens de coronacrisis werd aan de banken gevraagd om zoveel mogelijk kapitaal aan te houden als buffer, voor het geval bedrijven en gezinnen hun kredieten niet zouden kunnen aflossen. Dat bleek echter, mede door ruime steun van overheden, erg mee te vallen.