Het gaat om vliegtuigbouwer Airbus en de luchtvaartmaatschappijen British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Air France, Air Berlin en Iberia. Ze hebben samen een brief geschreven naar de Franse, Britse, Duitse en Spaanse regeringsleiders. Dat schrijft de krant Financial Times en is door een bron dicht bij het dossier bevestigd aan persagentschap AFP.

De zeven bedrijven willen de leiders "waarschuwen voor economische gevolgen" van de taks, die een "ontoelaatbare" bedreiging vormt voor hun bedrijfssector, aldus de bron.

China blokkeert aankopen bij Airbus

Ook China en de Verenigde Staten zijn tegen het ETS-systeem. Vorige week waarschuwde EADS-topman Louis Gallois (moederbedrijf van Airbus, nvdr.) dat China aankopen bij Airbus blokkeert in een reactie op de nieuwe uitstoottaks van Europa.

Zo mogen 45 toestellen die Chinese maatschappijen besteld hebben, voorlopig niet opgeleverd worden omdat Peking het niet eens is met de verplichte deelname aan de emissiehandel. (Belga/KVDA)

Het gaat om vliegtuigbouwer Airbus en de luchtvaartmaatschappijen British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Air France, Air Berlin en Iberia. Ze hebben samen een brief geschreven naar de Franse, Britse, Duitse en Spaanse regeringsleiders. Dat schrijft de krant Financial Times en is door een bron dicht bij het dossier bevestigd aan persagentschap AFP. De zeven bedrijven willen de leiders "waarschuwen voor economische gevolgen" van de taks, die een "ontoelaatbare" bedreiging vormt voor hun bedrijfssector, aldus de bron. China blokkeert aankopen bij Airbus Ook China en de Verenigde Staten zijn tegen het ETS-systeem. Vorige week waarschuwde EADS-topman Louis Gallois (moederbedrijf van Airbus, nvdr.) dat China aankopen bij Airbus blokkeert in een reactie op de nieuwe uitstoottaks van Europa. Zo mogen 45 toestellen die Chinese maatschappijen besteld hebben, voorlopig niet opgeleverd worden omdat Peking het niet eens is met de verplichte deelname aan de emissiehandel. (Belga/KVDA)