In december 2011 had de Europese Commissie al ingestemd met een tijdelijke overheidsgarantie van maximaal 45 miljard euro tot 31 mei 2012. De garantie werd daarna een eerste keer verlengd en verhoogd tot 55 miljard euro. De nieuwe termijn loopt af op 31 januari 2013.

Maar een definitieve garantieregeling blijft - tot groot ongenoegen van Europees commissaris voor Concurrentiebeleid Joaquin - tot nader order uit. Dat is een gevolg van spanningen tussen de Franse, Belgische en Luxemburgse overheden.

Zo wil België, dat nu 60,5 procent van de waarborgen voor zijn rekening neemt tegenover 36,5 procent voor Frankrijk en 3 procent voor Luxemburg, dat Frankrijk een groter aandeel van de garanties opneemt.

De Europese Commissie gaf donderdag niet te kennen of het over een laatste tijdelijke verlenging gaat. (Belga/BO)

In december 2011 had de Europese Commissie al ingestemd met een tijdelijke overheidsgarantie van maximaal 45 miljard euro tot 31 mei 2012. De garantie werd daarna een eerste keer verlengd en verhoogd tot 55 miljard euro. De nieuwe termijn loopt af op 31 januari 2013. Maar een definitieve garantieregeling blijft - tot groot ongenoegen van Europees commissaris voor Concurrentiebeleid Joaquin - tot nader order uit. Dat is een gevolg van spanningen tussen de Franse, Belgische en Luxemburgse overheden. Zo wil België, dat nu 60,5 procent van de waarborgen voor zijn rekening neemt tegenover 36,5 procent voor Frankrijk en 3 procent voor Luxemburg, dat Frankrijk een groter aandeel van de garanties opneemt. De Europese Commissie gaf donderdag niet te kennen of het over een laatste tijdelijke verlenging gaat. (Belga/BO)