Europa stoort zich aan de unilaterale maatregelen die België neemt in haar strijd tegen sociale oplichting. Dat schrijft De Tijd.

Ons land heeft vandaag een laatste waarschuwing gekregen over de antimisbruikwet' van begin 2013 die bedoeld is als dam tegen detacheringsfraude.

Bij een vermoeden van fraude eist de sociale inspectie dat de socialezekerheidsbijdragen in ons land betaald worden, wat indruist tegen de EU-regels. Als België de wet niet aanpast, dreigt Europa met een zaak voor het Hof van Justitie.

De Europese Commissie erkent in haar schrijven aan de Belgische regering het probleem van de sociale dumping. Maar de bestaande Europese regels opzijschuiven en eenzijdige maatregelen nemen tegen sociale dumping kan niet door de beugel, is de redenering. (Belga/NS)

Europa stoort zich aan de unilaterale maatregelen die België neemt in haar strijd tegen sociale oplichting. Dat schrijft De Tijd. Ons land heeft vandaag een laatste waarschuwing gekregen over de antimisbruikwet' van begin 2013 die bedoeld is als dam tegen detacheringsfraude.Bij een vermoeden van fraude eist de sociale inspectie dat de socialezekerheidsbijdragen in ons land betaald worden, wat indruist tegen de EU-regels. Als België de wet niet aanpast, dreigt Europa met een zaak voor het Hof van Justitie.De Europese Commissie erkent in haar schrijven aan de Belgische regering het probleem van de sociale dumping. Maar de bestaande Europese regels opzijschuiven en eenzijdige maatregelen nemen tegen sociale dumping kan niet door de beugel, is de redenering. (Belga/NS)