'Een groot deel van de economie ligt tijdelijk stil, waardoor de economische bedrijvigheid in de eurozone aanzienlijk zal krimpen', aldus Lagarde in de tekst die gepubliceerd wordt in Le Figaro in Frankrijk, het Handelsblatt in Duitsland, de Financial Times in het Verenigd Koninkrijk, La Repubblica in Italië en El Mundo in Spanje.

De column komt er een dag nadat de ECB een gigantisch bedrag van 750 miljard euro vrijmaakte om de Europese economie te steunen in het licht van de impact van de epidemie. En als dat niet genoeg is, zal de ECB 'alles doen wat nodig is in het kader van (haar) mandaat om de eurozone te helpen deze crisis te overwinnen', omdat de instelling 'ten dienste staat van Europeanen', vervolgt Lagarde.

Chistine Lagarde trad in november aan en de coronaviruscrisis is haar vuurdoop. De voormalige minister kreeg kritiek over haar voorzichtige communicatie wat betreft de aanpak van de crisis, toen vorige week het eerste steunplan van de ECB werd aangekondigd.

Als de ECB woensdagavond gedwongen was zware artillerie uit te schakelen, komt dat omdat 'de financiële omstandigheden in de eurozone de afgelopen dagen aanzienlijk zijn verslechterd' en dat 'onze beoordeling van de economische situatie verslechterd is', legt Lagarde uit.

'Een groot deel van de economie ligt tijdelijk stil, waardoor de economische bedrijvigheid in de eurozone aanzienlijk zal krimpen', aldus Lagarde in de tekst die gepubliceerd wordt in Le Figaro in Frankrijk, het Handelsblatt in Duitsland, de Financial Times in het Verenigd Koninkrijk, La Repubblica in Italië en El Mundo in Spanje. De column komt er een dag nadat de ECB een gigantisch bedrag van 750 miljard euro vrijmaakte om de Europese economie te steunen in het licht van de impact van de epidemie. En als dat niet genoeg is, zal de ECB 'alles doen wat nodig is in het kader van (haar) mandaat om de eurozone te helpen deze crisis te overwinnen', omdat de instelling 'ten dienste staat van Europeanen', vervolgt Lagarde. Chistine Lagarde trad in november aan en de coronaviruscrisis is haar vuurdoop. De voormalige minister kreeg kritiek over haar voorzichtige communicatie wat betreft de aanpak van de crisis, toen vorige week het eerste steunplan van de ECB werd aangekondigd. Als de ECB woensdagavond gedwongen was zware artillerie uit te schakelen, komt dat omdat 'de financiële omstandigheden in de eurozone de afgelopen dagen aanzienlijk zijn verslechterd' en dat 'onze beoordeling van de economische situatie verslechterd is', legt Lagarde uit.