De EU-lidstaten moesten tegen eind oktober 2010 een pakket richtlijnen over de kapitaalvereisten van banken en beleggingsondernemingen in nationaal recht omzetten. Die richtlijnen hebben tot doel de stabiliteit van het financiële systeem te versterken, de blootstelling van banken aan risico's te verkleinen en te zorgen voor een beter toezicht op banken die in verschillende lidstaten actief zijn.

Volgens de Commissie heeft België nog niet alle bepalingen over het toezicht op banken en beleggersondernemingen omgezet. Ons land verzekerde de Commissie dat het van plan is de nodige maatregelen te nemen, maar dat is volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie dus nog niet gebeurd. België krijgt nog twee maanden de tijd om de Commissie op de hoogte te brengen van de opgelegde maatregelen.

Gebeurt dat niet, dan kan de Commmissie België - net als Griekenland - voor het Europese Hof van Justitie dagen.

(belga/BO)

De EU-lidstaten moesten tegen eind oktober 2010 een pakket richtlijnen over de kapitaalvereisten van banken en beleggingsondernemingen in nationaal recht omzetten. Die richtlijnen hebben tot doel de stabiliteit van het financiële systeem te versterken, de blootstelling van banken aan risico's te verkleinen en te zorgen voor een beter toezicht op banken die in verschillende lidstaten actief zijn. Volgens de Commissie heeft België nog niet alle bepalingen over het toezicht op banken en beleggersondernemingen omgezet. Ons land verzekerde de Commissie dat het van plan is de nodige maatregelen te nemen, maar dat is volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie dus nog niet gebeurd. België krijgt nog twee maanden de tijd om de Commissie op de hoogte te brengen van de opgelegde maatregelen. Gebeurt dat niet, dan kan de Commmissie België - net als Griekenland - voor het Europese Hof van Justitie dagen. (belga/BO)