Verwacht wordt dat de Europese Unie (EU) een verbod op de aankoop van olie uit Iran aankondigt. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De maatregel zou deel uitmaken van de Europese sancties tegen het nucleaire programma van Teheran. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU komen vandaag bijeen in Brussel.

De EU koopt momenteel zo'n twintig procent van de olie die Iran uitvoert.

Iran ontkent dat het kernwapens probeert te ontwikkelen en zegt dat gesprekken en niet sancties de manier zijn om het conflict met het Westen op te lossen. Catherine Ashton, die aan het hoofd staat van het buitenlands beleid van de EU, zei afgelopen vrijdag nog dat de Europese landen nog steeds open staan voor onderhandelingen met Iran, ondanks de sancties tegen het land.

Straat van HormuzOndertussen zijn zowel de Amerikaanse, Britse als Franse marine zonder incidenten door de Straat van Hormuz gepasseerd. Iran dreigde ermee de belangrijke olieroute te blokkeren als reactie op sancties tegen het land. (KVDA)

Verwacht wordt dat de Europese Unie (EU) een verbod op de aankoop van olie uit Iran aankondigt. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De maatregel zou deel uitmaken van de Europese sancties tegen het nucleaire programma van Teheran. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU komen vandaag bijeen in Brussel. De EU koopt momenteel zo'n twintig procent van de olie die Iran uitvoert. Iran ontkent dat het kernwapens probeert te ontwikkelen en zegt dat gesprekken en niet sancties de manier zijn om het conflict met het Westen op te lossen. Catherine Ashton, die aan het hoofd staat van het buitenlands beleid van de EU, zei afgelopen vrijdag nog dat de Europese landen nog steeds open staan voor onderhandelingen met Iran, ondanks de sancties tegen het land. Straat van HormuzOndertussen zijn zowel de Amerikaanse, Britse als Franse marine zonder incidenten door de Straat van Hormuz gepasseerd. Iran dreigde ermee de belangrijke olieroute te blokkeren als reactie op sancties tegen het land. (KVDA)