Europese politici hebben Griekenland gewaarschuwd voor nieuwe onderhandelingen over het derde hulppakket. Athene moet de hervormingen doorvoeren en verder besparen, ook onder een nieuwe regering, zo zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem bij de vergadering van de Europese ministers van Financiën in Luxemburg. 'Het werk moet zo veel mogelijk voortgaan', ook in de momenteel onduidelijke politieke situatie.

Op 20 september vinden in Griekenland vervroegde verkiezingen plaats. Volgens mediaberichten had voormalig premier Alexis Tsipras in de kiescampagne verbeteringen beloofd bij het kredietakkoord met de internationale geldschieters. Athene kreeg een derde hulpprogramma van 86 miljard euro.

Nek-aan-nekrace

Volgens eurocommissaris Pierre Moscovici van Economische zaken hebben de partijen die het hulpprogramma hebben afgesloten, nog altijd een grote meerderheid van de Griekse bevolking achter zich. 'Daarin maak ik me helemaal geen zorgen', klonk het.

Een week voor de vervroegde verkiezingen blijkt uit verschillende peilingen dat de stembusslag een spannende nek-aan-nekrace wordt. In een peiling in de conservatieve krant Kathimerini haalt het linkse Syriza van Tsipras ongeveer 28,5 procent, gevolgd door de conservatieven van Nea Dimokratia (ND) van Evangelos Meimarakis met 27,5 procent. (Belga/AVE)

Europese politici hebben Griekenland gewaarschuwd voor nieuwe onderhandelingen over het derde hulppakket. Athene moet de hervormingen doorvoeren en verder besparen, ook onder een nieuwe regering, zo zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem bij de vergadering van de Europese ministers van Financiën in Luxemburg. 'Het werk moet zo veel mogelijk voortgaan', ook in de momenteel onduidelijke politieke situatie.Op 20 september vinden in Griekenland vervroegde verkiezingen plaats. Volgens mediaberichten had voormalig premier Alexis Tsipras in de kiescampagne verbeteringen beloofd bij het kredietakkoord met de internationale geldschieters. Athene kreeg een derde hulpprogramma van 86 miljard euro.Volgens eurocommissaris Pierre Moscovici van Economische zaken hebben de partijen die het hulpprogramma hebben afgesloten, nog altijd een grote meerderheid van de Griekse bevolking achter zich. 'Daarin maak ik me helemaal geen zorgen', klonk het.Een week voor de vervroegde verkiezingen blijkt uit verschillende peilingen dat de stembusslag een spannende nek-aan-nekrace wordt. In een peiling in de conservatieve krant Kathimerini haalt het linkse Syriza van Tsipras ongeveer 28,5 procent, gevolgd door de conservatieven van Nea Dimokratia (ND) van Evangelos Meimarakis met 27,5 procent. (Belga/AVE)