Volgens Carney vindt de president dat Europa al belangrijke maatregelen heeft genomen. Maar, zo vervolgde Carney tijdens zijn dagelijkse persbriefing, "Er blijven grote risico's bestaan en het lijdt geen twijfel dat de markten sceptisch blijven" over de maatregelen die al genomen werden. "We denken daarom dat er ook nog andere maatregelen moeten volgen."

Moeilijke besissingen

Nog volgens Carney heeft Washington met zijn Europese partners gesproken over de 'moeilijke beslissingen' die de Verenigde Staten in het verleden zelf al moesten nemen, zoals het reddingsplan voor de banken dat eind 2008 op poten werd gezet. Ook zouden de verantwoordelijken van beide kanten van de Atlantische Oceaan hebben gesproken over "hoe sommige lessen die we hier (in de VS, nvdr) uit het verleden hebben getrokken, in Europa kunnen worden toegepast." (Belga/TV)

Volgens Carney vindt de president dat Europa al belangrijke maatregelen heeft genomen. Maar, zo vervolgde Carney tijdens zijn dagelijkse persbriefing, "Er blijven grote risico's bestaan en het lijdt geen twijfel dat de markten sceptisch blijven" over de maatregelen die al genomen werden. "We denken daarom dat er ook nog andere maatregelen moeten volgen."Moeilijke besissingen Nog volgens Carney heeft Washington met zijn Europese partners gesproken over de 'moeilijke beslissingen' die de Verenigde Staten in het verleden zelf al moesten nemen, zoals het reddingsplan voor de banken dat eind 2008 op poten werd gezet. Ook zouden de verantwoordelijken van beide kanten van de Atlantische Oceaan hebben gesproken over "hoe sommige lessen die we hier (in de VS, nvdr) uit het verleden hebben getrokken, in Europa kunnen worden toegepast." (Belga/TV)