Zeventig procent van de "goede" jobs zijn trouwens in Vlaanderen te vinden, zo staat er in Le Soir.

Typisch voor de kwalitatieve jobs zijn een hoog salaris, voltijds werk, carrièremogelijkheden, een omgeving met weinig risico, enzovoort.

Volgens het rapport zijn er twee types jobs die beantwoorden aan deze criteria: kaderleden op directieniveau enerzijds en de intellectuele, wetenschappelijke beroepen en administratief bedienden anderzijds.

Wat de kaderleden en bedrijfsleiders betreft, lijken Vlaamse werknemers daar gevoeliger voor te zijn dan andere Belgen.

De "onfatsoenlijke" jobs houden eenvoudig repetitief werk in, zonder beslissingsbevoegdheid, in risicovolle omstandigheden en met een laag loon.

Het gaat vooral om receptionisten, kappers, kassabediendes, enzovoort. Deze beroepen worden meestal uitgevoerd door vrouwen en mensen met een lage opleiding. (Belga/TE)

Zeventig procent van de "goede" jobs zijn trouwens in Vlaanderen te vinden, zo staat er in Le Soir. Typisch voor de kwalitatieve jobs zijn een hoog salaris, voltijds werk, carrièremogelijkheden, een omgeving met weinig risico, enzovoort. Volgens het rapport zijn er twee types jobs die beantwoorden aan deze criteria: kaderleden op directieniveau enerzijds en de intellectuele, wetenschappelijke beroepen en administratief bedienden anderzijds. Wat de kaderleden en bedrijfsleiders betreft, lijken Vlaamse werknemers daar gevoeliger voor te zijn dan andere Belgen. De "onfatsoenlijke" jobs houden eenvoudig repetitief werk in, zonder beslissingsbevoegdheid, in risicovolle omstandigheden en met een laag loon. Het gaat vooral om receptionisten, kappers, kassabediendes, enzovoort. Deze beroepen worden meestal uitgevoerd door vrouwen en mensen met een lage opleiding. (Belga/TE)