Ook in het tweede kwartaal was er al een toename van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,2 procent in de negentien landen met de Europese eenheidsmunt.

De resultaten komen er in een periode van lage inflatie en handelsspanningen. Analisten waren uitgegaan van een toename van het bbp met slechts 0,1 procent in de eurozone. In de hele Europese Unie steeg het bbp het afgelopen kwartaal met 0,3 procent. Het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de economische groei nog 0,3 procent.

Op jaarbasis groeide de economie met 1,1 procent in de eurozone en met 1,4 procent in de Europese Unie.

Inflatie

De inflatie in de eurozone is in oktober verder gezakt tot 0,7 procent op jaarbasis. De inflatie is nu al enkele maanden op het laagste peil sinds november 2016, toen het 0,6 procent bedroeg. In september kwam de inflatie uit op 0,8 procent.

In België kwam de inflatie volgens de Eurostat-cijfers uit op slechts 0,2 procent in oktober. In september bedroeg het inflatiecijfer in ons land 0,6 procent.

Werkloosheid

De werkloosheid in de negentien landen van de eurozone blijft een laag peil aanhouden. In september bedroeg de werkloosheidsgraad 7,5 procent, stabiel ten opzichte van augustus (gecorrigeerd van 7,4 procent). Het gaat om het laagste peil sinds juli 2008. In vergelijking met september vorig jaar (8,0 procent) daalde de werkloosheidsgraad licht.

Ook in het tweede kwartaal was er al een toename van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,2 procent in de negentien landen met de Europese eenheidsmunt.De resultaten komen er in een periode van lage inflatie en handelsspanningen. Analisten waren uitgegaan van een toename van het bbp met slechts 0,1 procent in de eurozone. In de hele Europese Unie steeg het bbp het afgelopen kwartaal met 0,3 procent. Het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de economische groei nog 0,3 procent. Op jaarbasis groeide de economie met 1,1 procent in de eurozone en met 1,4 procent in de Europese Unie.InflatieDe inflatie in de eurozone is in oktober verder gezakt tot 0,7 procent op jaarbasis. De inflatie is nu al enkele maanden op het laagste peil sinds november 2016, toen het 0,6 procent bedroeg. In september kwam de inflatie uit op 0,8 procent.In België kwam de inflatie volgens de Eurostat-cijfers uit op slechts 0,2 procent in oktober. In september bedroeg het inflatiecijfer in ons land 0,6 procent.WerkloosheidDe werkloosheid in de negentien landen van de eurozone blijft een laag peil aanhouden. In september bedroeg de werkloosheidsgraad 7,5 procent, stabiel ten opzichte van augustus (gecorrigeerd van 7,4 procent). Het gaat om het laagste peil sinds juli 2008. In vergelijking met september vorig jaar (8,0 procent) daalde de werkloosheidsgraad licht.