Volgens bronnen bij het persagentschap Bloomberg hebben medewerkers van de ECB aan de beleidslui van de centrale bank voorgesteld om voor 500 miljard euro 'investment grade assets' aan te kopen, met de nadruk op staatsobligaties. Verwacht wordt dat het schuldpapier over een kredietstatus beschikt van op zijn minst BBB-.

Het gaat wel nog maar om een voorstel, een beslissing werd nog niet genomen. Ook de omvang van het bedrag staat nog niet vast.

Koopt de ECB voor 500 miljard euro aan schuldpapier op, dan zit ze halfweg het aangekondigde plan om haar balans met 1.000 miljard euro op te krikken.

Vast staat dat de ECB onder druk staat door de steeds lagere inflatie in de eurozone. De eerstvolgende beleidsvergadering van de centrale bank vindt plaats op 22 januari. (BO)

Volgens bronnen bij het persagentschap Bloomberg hebben medewerkers van de ECB aan de beleidslui van de centrale bank voorgesteld om voor 500 miljard euro 'investment grade assets' aan te kopen, met de nadruk op staatsobligaties. Verwacht wordt dat het schuldpapier over een kredietstatus beschikt van op zijn minst BBB-.Het gaat wel nog maar om een voorstel, een beslissing werd nog niet genomen. Ook de omvang van het bedrag staat nog niet vast.Koopt de ECB voor 500 miljard euro aan schuldpapier op, dan zit ze halfweg het aangekondigde plan om haar balans met 1.000 miljard euro op te krikken.Vast staat dat de ECB onder druk staat door de steeds lagere inflatie in de eurozone. De eerstvolgende beleidsvergadering van de centrale bank vindt plaats op 22 januari. (BO)