De werkloosheid in Duitsland is in januari gedaald van 6 naar 5,9 procent. Dat is het laagste peil sinds de voormalige Duitse Democratische Republiek en Bondsrepubliek Duitsland herenigd werden.

In januari zaten 2,61 miljoen Duitsers zonder werk, of 26.000 minder dan vorig jaar. Analisten gepolst door het persagentschap Reuters hielden rekening met een beperktere terugval van 5.000 werklozen.

De toenemende werkgelegenheid in Duitsland heeft de grootste economie van de eurozone gestimuleerd dankzij forsere consumentenuitgaven en hogere lonen.

Het bbp in Duitsland groeide in het vierde kwartaal met een half procent en de Bundesbank verwacht nog meer jobcreatie.

De werkloosheid in Duitsland is in januari gedaald van 6 naar 5,9 procent. Dat is het laagste peil sinds de voormalige Duitse Democratische Republiek en Bondsrepubliek Duitsland herenigd werden.In januari zaten 2,61 miljoen Duitsers zonder werk, of 26.000 minder dan vorig jaar. Analisten gepolst door het persagentschap Reuters hielden rekening met een beperktere terugval van 5.000 werklozen.De toenemende werkgelegenheid in Duitsland heeft de grootste economie van de eurozone gestimuleerd dankzij forsere consumentenuitgaven en hogere lonen.Het bbp in Duitsland groeide in het vierde kwartaal met een half procent en de Bundesbank verwacht nog meer jobcreatie.