De Duitse economie, de grootste van Europa, is in het derde kwartaal met 0,1 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Duitse federale statistiekbureau die dinsdag werden gepubliceerd.

Het cijfer komt overeen met een voorlopige raming en de gemiddelde verwachting van economen. Uit de cijfers komt naar voren dat de private consumptie in Duitsland in het afgelopen kwartaal met 0,7 procent is toegenomen, terwijl de kapitaalinvesteringen met 0,9 procent daalden.

In het tweede kwartaal van dit jaar kromp de Duitse economie nog met 0,1 procent. (Belga)

De Duitse economie, de grootste van Europa, is in het derde kwartaal met 0,1 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Duitse federale statistiekbureau die dinsdag werden gepubliceerd.Het cijfer komt overeen met een voorlopige raming en de gemiddelde verwachting van economen. Uit de cijfers komt naar voren dat de private consumptie in Duitsland in het afgelopen kwartaal met 0,7 procent is toegenomen, terwijl de kapitaalinvesteringen met 0,9 procent daalden. In het tweede kwartaal van dit jaar kromp de Duitse economie nog met 0,1 procent. (Belga)