Enkele grote Duitse bedrijven en de federale regering hebben een 'alliantie voor verzekerde grondstofaanvoer' opgericht. Samen willen ze de Duitse bevoorrading van grondstoffen in de toekomst veiligstellen. De Duitsers werken daarvoor niet samen met de Europese Unie. Ons land neemt geen dergelijke initiatieven, het VBO heeft geen commentaar.

De betrokken bedrijven zijn een tiental grote concerns zoals BASF, Daimler, Evonik en ThyssenKrupp. Ze zijn geïnteresseerd in onder meer Mongolië, Angola, Nigeria of Kazachstan. Dat laatste land is rijk aan zeldzame metalen zoals mangaan, wolfram, molybdeen en koper. (WR)

Enkele grote Duitse bedrijven en de federale regering hebben een 'alliantie voor verzekerde grondstofaanvoer' opgericht. Samen willen ze de Duitse bevoorrading van grondstoffen in de toekomst veiligstellen. De Duitsers werken daarvoor niet samen met de Europese Unie. Ons land neemt geen dergelijke initiatieven, het VBO heeft geen commentaar. De betrokken bedrijven zijn een tiental grote concerns zoals BASF, Daimler, Evonik en ThyssenKrupp. Ze zijn geïnteresseerd in onder meer Mongolië, Angola, Nigeria of Kazachstan. Dat laatste land is rijk aan zeldzame metalen zoals mangaan, wolfram, molybdeen en koper. (WR)