Dat schrijven Knack.be en De Tijd op basis van cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Na vier maanden kon de BBI al 228 miljoen euro effectief innen. Dat is al meer dan in 2015, toen in een heel jaar 220,2 miljoen euro is binnengehaald. In 2014 ging het om iets meer met 241 miljoen euro, in 2013 224,8 miljoen euro. Volgens Van Overtveldt komt die stijging er door de groei van het personeelskader en de verjonging van de BBI, en wordt de grootschalige fraude ook steeds meer bij de wortel aangepakt.

Er zijn wel nog steeds sterke regionale verschillen. De Vlaamse BBI-directies in Gent en Antwerpen zijn samen goed voor 61 procent van de belastingen die de BBI int. In Brussel gaat het om 19,7 procent, terwijl de Waalse BBI-directie in Namen slechts 5,6 procent binnenhaalt. Dinsdag geeft de BBI toelichting over de strijd tegen fiscale fraude op een hoorzitting van de bijzondere kamercommissie Panama Papers.

(Belga/RR)

Dat schrijven Knack.be en De Tijd op basis van cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Na vier maanden kon de BBI al 228 miljoen euro effectief innen. Dat is al meer dan in 2015, toen in een heel jaar 220,2 miljoen euro is binnengehaald. In 2014 ging het om iets meer met 241 miljoen euro, in 2013 224,8 miljoen euro. Volgens Van Overtveldt komt die stijging er door de groei van het personeelskader en de verjonging van de BBI, en wordt de grootschalige fraude ook steeds meer bij de wortel aangepakt. Er zijn wel nog steeds sterke regionale verschillen. De Vlaamse BBI-directies in Gent en Antwerpen zijn samen goed voor 61 procent van de belastingen die de BBI int. In Brussel gaat het om 19,7 procent, terwijl de Waalse BBI-directie in Namen slechts 5,6 procent binnenhaalt. Dinsdag geeft de BBI toelichting over de strijd tegen fiscale fraude op een hoorzitting van de bijzondere kamercommissie Panama Papers.(Belga/RR)