Vandaag, maandag 9 maart, komen de ministers van Financiën van de eurozone (de eurogroep) bijeen om zich over het Grieks hervormingsplan te buigen.

De voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, omschrijft de lijst met hervormingen die Athene heeft ingediend als 'ernstig maar onvoldoende'.

Volgens Dijsselbloem bestaat de lijst uit zes voorstellen, maar zouden er nog meer volgen.

"De zes - dat zijn de eerste zes - zullen absoluut niet aanvaard worden als de 30 procent die ze zouden vervangen", aldus Dijsselbloem. "De Grieken weten dat trouwens zelf ook, en ze wekken niet de indruk dat het hierbij blijft," voegde de voorzitter eraan toe.

Met zijn opmerkingen verwijst Dijsselbloem naar verklaringen van de nieuwe Griekse regering, die de oorspronkelijke besparingsmaatregelen van de vorige regering wil vervangen door andere.

Veel keuze of tijd heeft de regering-Tsipras overigens niet, want ze moet met haar internationale kredietverleners - ofte schuldeisers - op de een of andere manier tot een overeenkomst komen om 1,8 miljard euro steun los te weken.

(BO/Reuters)

Vandaag, maandag 9 maart, komen de ministers van Financiën van de eurozone (de eurogroep) bijeen om zich over het Grieks hervormingsplan te buigen.De voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, omschrijft de lijst met hervormingen die Athene heeft ingediend als 'ernstig maar onvoldoende'.Volgens Dijsselbloem bestaat de lijst uit zes voorstellen, maar zouden er nog meer volgen."De zes - dat zijn de eerste zes - zullen absoluut niet aanvaard worden als de 30 procent die ze zouden vervangen", aldus Dijsselbloem. "De Grieken weten dat trouwens zelf ook, en ze wekken niet de indruk dat het hierbij blijft," voegde de voorzitter eraan toe. Met zijn opmerkingen verwijst Dijsselbloem naar verklaringen van de nieuwe Griekse regering, die de oorspronkelijke besparingsmaatregelen van de vorige regering wil vervangen door andere.Veel keuze of tijd heeft de regering-Tsipras overigens niet, want ze moet met haar internationale kredietverleners - ofte schuldeisers - op de een of andere manier tot een overeenkomst komen om 1,8 miljard euro steun los te weken.(BO/Reuters)