Daarnaast gaat de autobouwer ook 204 miljoen van de winsten die het door de fraude heeft geboekt, terugstorten. De autobouwer had in 2019 reeds een eerdere schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten ter waarde van 515 miljoen dollar. Fiat Chrysler engageerde zich toen ook om de getroffen wagens aan te passen.

Het akkoord had echter geen impact op eventuele strafrechterlijke vervolging.

Autobouwer Fiat Chrysler heeft in de Verenigde Staten schuldig gepleit aan geknoei met de dieseluitstoot van meer dan 100.000 wagens. De autobouwer gaat een schadevergoeding van 300 miljoen dollar (279,85 miljoen euro) betalen.

Daarnaast gaat de autobouwer ook 204 miljoen van de winsten die het door de fraude heeft geboekt, terugstorten. De autobouwer had in 2019 reeds een eerdere schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten ter waarde van 515 miljoen dollar. Fiat Chrysler engageerde zich toen ook om de getroffen wagens aan te passen. Het akkoord had echter geen impact op eventuele strafrechterlijke vervolging. Autobouwer Fiat Chrysler heeft in de Verenigde Staten schuldig gepleit aan geknoei met de dieseluitstoot van meer dan 100.000 wagens. De autobouwer gaat een schadevergoeding van 300 miljoen dollar (279,85 miljoen euro) betalen.