De winst van 309 miljoen euro steekt af tegen een verlies vorig jaar in het derde kwartaal van 832 miljoen euro. Deutsche Bank kon de inkomsten opkrikken van 5,3 tot 5,9 miljard euro.

Topman Christian Sewing zegt dat de bank opnieuw kostendiscipline aan de dag heeft gelegd, maar dit kwartaal ook marktaandeel kon winnen. De CEO verwacht dat een deel van de getoonde groei ook substantieel zal zijn.

Na de verrassend sterke kwartaalcijfers groeit dan ook het vertrouwen bij de Duitsers. Sewing verwacht dat de bank over het hele jaar winst zal kunnen optekenen voor belastingen.

Deutsche Bank diende verscheidene jaren zware verliescijfers te slikken. Sinds midden vorig jaar werkt de bank aan een grondige ombouw. Er werden duizenden banen geschrapt en heel wat filialen gesloten.

De winst van 309 miljoen euro steekt af tegen een verlies vorig jaar in het derde kwartaal van 832 miljoen euro. Deutsche Bank kon de inkomsten opkrikken van 5,3 tot 5,9 miljard euro. Topman Christian Sewing zegt dat de bank opnieuw kostendiscipline aan de dag heeft gelegd, maar dit kwartaal ook marktaandeel kon winnen. De CEO verwacht dat een deel van de getoonde groei ook substantieel zal zijn. Na de verrassend sterke kwartaalcijfers groeit dan ook het vertrouwen bij de Duitsers. Sewing verwacht dat de bank over het hele jaar winst zal kunnen optekenen voor belastingen. Deutsche Bank diende verscheidene jaren zware verliescijfers te slikken. Sinds midden vorig jaar werkt de bank aan een grondige ombouw. Er werden duizenden banen geschrapt en heel wat filialen gesloten.