"Als Magnette geen rekening houdt met de energieregulator, moet hij ook de politieke moed hebben om ons af te schaffen", zegt voorzitter Possemiers.

De Creg is het orgaan dat de overheid raad geeft over de werking en organisatie van de vrijgemaakte energiemarkt. De regulator ziet ook toe op de naleving van de energiewetgeving.

De afgelopen dagen is de discussie over de hoge winsten van de stroomproducenten weer opgelaaid. Dat bleek woensdag tijdens een hoorzitting in De Kamer over de nucleaire rente, waarvoor ook de Creg was uitgenodigd.

Creg-voorzitter Possemiers zegt vrijdag in De Standaard dat alle grote energiespelers de afgelopen maanden bij Magnette langs zijn geweest om hun mening te geven over een aanpassing van de elektriciteitswet. De energieregulator zou daarbij niet geraadpleegd zijn.

De Creg is volgens de voorzitter de enige die opkomt voor de bescherming van alle consumenten, en die er alles aan doet om de energieprijzen zo laag mogelijk te houden. "Waarom moeten de Belgische energieverbruikers via hun elektriciteitsprijs nog betalen voor de energieregulator als de minister van Energie weinig of geen rekening houdt met onze voorstellen", voegt Possemiers eraan toe.

"Als Magnette geen rekening houdt met de energieregulator, moet hij ook de politieke moed hebben om ons af te schaffen", zegt voorzitter Possemiers. De Creg is het orgaan dat de overheid raad geeft over de werking en organisatie van de vrijgemaakte energiemarkt. De regulator ziet ook toe op de naleving van de energiewetgeving. De afgelopen dagen is de discussie over de hoge winsten van de stroomproducenten weer opgelaaid. Dat bleek woensdag tijdens een hoorzitting in De Kamer over de nucleaire rente, waarvoor ook de Creg was uitgenodigd. Creg-voorzitter Possemiers zegt vrijdag in De Standaard dat alle grote energiespelers de afgelopen maanden bij Magnette langs zijn geweest om hun mening te geven over een aanpassing van de elektriciteitswet. De energieregulator zou daarbij niet geraadpleegd zijn. De Creg is volgens de voorzitter de enige die opkomt voor de bescherming van alle consumenten, en die er alles aan doet om de energieprijzen zo laag mogelijk te houden. "Waarom moeten de Belgische energieverbruikers via hun elektriciteitsprijs nog betalen voor de energieregulator als de minister van Energie weinig of geen rekening houdt met onze voorstellen", voegt Possemiers eraan toe.