Ondanks de anti-corruptiecampagne is de machtsverstrengeling in China sterk toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Volgens de Corruption Perceptions Index van de lobbygroep Transparency International is het land 20 plaatsen gezakt tegenover 2013. Nu staat China op de 100ste plaats van de 175 landen die zijn opgenomen in de index.

"De Chinese overheid erkent het probleem en zal de ambtenaren vervolgen die overzees onrechtvaardig verkregen rijkdommen verstoppen", vertelt Transparency International.

De index rangschikt landen van 'integer' naar 'corrupt'. Voor ons land is er goed nieuws want België eindigt op de 15de plaats en is volgens de index minder corrupt dan vorig jaar. Daarmee doet Belgie het beter dan de Verenigde staten die op de 17de plaats strandt.

Denemarken is volgens de lijst het minst corrupte land en wordt gevolgd door Nieuw-Zeeland, Finland, Zweden en Noorwegen.

In Rusland en Oekraïne is de corruptie het afgelopen jaar sterk toegenomen. Beide landen klokken af op respectievelijk de 136e en 142e plaats. Noord-Korea en Somalië sluiten de lijst af als de meest corrupte landen. (NS)

Ondanks de anti-corruptiecampagne is de machtsverstrengeling in China sterk toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Volgens de Corruption Perceptions Index van de lobbygroep Transparency International is het land 20 plaatsen gezakt tegenover 2013. Nu staat China op de 100ste plaats van de 175 landen die zijn opgenomen in de index. "De Chinese overheid erkent het probleem en zal de ambtenaren vervolgen die overzees onrechtvaardig verkregen rijkdommen verstoppen", vertelt Transparency International. De index rangschikt landen van 'integer' naar 'corrupt'. Voor ons land is er goed nieuws want België eindigt op de 15de plaats en is volgens de index minder corrupt dan vorig jaar. Daarmee doet Belgie het beter dan de Verenigde staten die op de 17de plaats strandt. Denemarken is volgens de lijst het minst corrupte land en wordt gevolgd door Nieuw-Zeeland, Finland, Zweden en Noorwegen. In Rusland en Oekraïne is de corruptie het afgelopen jaar sterk toegenomen. Beide landen klokken af op respectievelijk de 136e en 142e plaats. Noord-Korea en Somalië sluiten de lijst af als de meest corrupte landen. (NS)