Ook de import lag lager dan een jaar eerder: -7,6 procent.

Het gaat om de slechtste cijfers sinds 2016. Dat ligt sterk onder de verwachtingen van analisten. Die hadden zowel voor de uit- als voor de invoer nog een plus verwacht.

Het beeld voor het hele jaar is wel beter. De Chinese export kende het voorbije jaar een groei van 9,9 procent, de import steeg 15,8 procent. Dat leverde China een handelsoverschot op van 351,8 miljard dollar.

Het handelsoverschot met de VS steeg meer dan 17 procent tot 323,3 miljard dollar, als gevolg van een groei van de export met 11 procent.

Ook de import lag lager dan een jaar eerder: -7,6 procent. Het gaat om de slechtste cijfers sinds 2016. Dat ligt sterk onder de verwachtingen van analisten. Die hadden zowel voor de uit- als voor de invoer nog een plus verwacht. Het beeld voor het hele jaar is wel beter. De Chinese export kende het voorbije jaar een groei van 9,9 procent, de import steeg 15,8 procent. Dat leverde China een handelsoverschot op van 351,8 miljard dollar. Het handelsoverschot met de VS steeg meer dan 17 procent tot 323,3 miljard dollar, als gevolg van een groei van de export met 11 procent.