De Chinese economie is in het derde kwartaal van 2013 met 7,8 procent gegroeid, zo meldt de overheid in Peking. Met dat cijfer zit China op koers om de doelstelling voor dit jaar te halen: een groeicijfer van 7,5 procent.

De Chinese economie trekt opnieuw wat aan. Na 7,5 procent in het tweede kwartaal nam de tweede grootste economie ter wereld in het derde kwartaal met 7,8 procent toe.

Eurocrisis

Vorig jaar groeide de economie in China met 7,7 procent. Dat is spectaculair naar westerse normen, maar voor China ging het om de

traagste groei sinds 1999. Voor dit jaar rekent de regering op een economische groei van slechts 7,5 procent.

Ook China heeft immers af te rekenen met de gevolgen van de eurocrisis en de financiële problemen in de VS. Daarnaast spelen ook de stijgende lonen en andere productiekosten in China een rol. (Belga/EE)

De Chinese economie is in het derde kwartaal van 2013 met 7,8 procent gegroeid, zo meldt de overheid in Peking. Met dat cijfer zit China op koers om de doelstelling voor dit jaar te halen: een groeicijfer van 7,5 procent. De Chinese economie trekt opnieuw wat aan. Na 7,5 procent in het tweede kwartaal nam de tweede grootste economie ter wereld in het derde kwartaal met 7,8 procent toe. Eurocrisis Vorig jaar groeide de economie in China met 7,7 procent. Dat is spectaculair naar westerse normen, maar voor China ging het om de traagste groei sinds 1999. Voor dit jaar rekent de regering op een economische groei van slechts 7,5 procent. Ook China heeft immers af te rekenen met de gevolgen van de eurocrisis en de financiële problemen in de VS. Daarnaast spelen ook de stijgende lonen en andere productiekosten in China een rol. (Belga/EE)