De nationale bank liet de munt 1,9 procent in waarde dalen tegenover de Amerikaanse dollar, tot 6,2298 yuan voor 1 dollar.

Volgens de bank ging het om een 'eenmalige' afschrijving, om de munt meer 'marktgeoriënteerd' te maken. Na de beslissing zakte de Chinese munt nog verder weg, tot 6,2920 yuan per dollar.

Een goedkopere munt maakt Chinese exportproducten goedkoper. Afgelopen weekend raakte bekend dat de Chinese uitvoer in juli fors was teruggevallen.

De devaluatie van de Chinese munt maakte dinsdag brokken op de financiële markten. Zo gingen de beurzen wereldwijd in de min, waarbij onder meer de Duitse autobouwers in de klappen deelden. De Amerikaanse dollar daalde in waarde in vergelijking met de euro. (Belga/BO)

De nationale bank liet de munt 1,9 procent in waarde dalen tegenover de Amerikaanse dollar, tot 6,2298 yuan voor 1 dollar. Volgens de bank ging het om een 'eenmalige' afschrijving, om de munt meer 'marktgeoriënteerd' te maken. Na de beslissing zakte de Chinese munt nog verder weg, tot 6,2920 yuan per dollar. Een goedkopere munt maakt Chinese exportproducten goedkoper. Afgelopen weekend raakte bekend dat de Chinese uitvoer in juli fors was teruggevallen. De devaluatie van de Chinese munt maakte dinsdag brokken op de financiële markten. Zo gingen de beurzen wereldwijd in de min, waarbij onder meer de Duitse autobouwers in de klappen deelden. De Amerikaanse dollar daalde in waarde in vergelijking met de euro. (Belga/BO)