"Buitenlandse ondernemingen doorzien het theater, zoals bijvoorbeeld met de begrotingscontrole en het niet beheren van de staatsschuld", stelt Combrez. Hij vraagt dan ook dat de federale regering "dringend meer daadkracht" zou tonen.

Volgens het socialistisch oppositielid stelde Ernst and Young vorig jaar al vast "dat de instabiliteit van het politieke landschap meespeelde in de beslissing om niet te investeren of te desinvesteren". "De achteruitgang is het meest uitgesproken voor het criterium 'stabiliteit en transparantie van het politieke en wettelijke kader'", citeert hij de consultants.

De vaak aangehaalde fiscale druk zou dan weer geen hoofdreden zijn van de achteruitgang. Volgens de sp.a-senator konden de buitenlandse hoofdzetels immers vaststellen dat vennootschappen in België vorig jaar "een derde minder belastingen betaalden en wel fiscale stabiliteit verkregen".

Tot slot grijpt Crombez het nieuws aan om opnieuw te pleiten voor volksleningen. "Omdat er minder investeringen zijn, wordt de nood om publieke spaarmiddelen te activeren door middel van de volkslening steeds groter. Op dit moment zijn er voldoende projecten, maar onvoldoende middelen", besluit hij.

"Buitenlandse ondernemingen doorzien het theater, zoals bijvoorbeeld met de begrotingscontrole en het niet beheren van de staatsschuld", stelt Combrez. Hij vraagt dan ook dat de federale regering "dringend meer daadkracht" zou tonen. Volgens het socialistisch oppositielid stelde Ernst and Young vorig jaar al vast "dat de instabiliteit van het politieke landschap meespeelde in de beslissing om niet te investeren of te desinvesteren". "De achteruitgang is het meest uitgesproken voor het criterium 'stabiliteit en transparantie van het politieke en wettelijke kader'", citeert hij de consultants. De vaak aangehaalde fiscale druk zou dan weer geen hoofdreden zijn van de achteruitgang. Volgens de sp.a-senator konden de buitenlandse hoofdzetels immers vaststellen dat vennootschappen in België vorig jaar "een derde minder belastingen betaalden en wel fiscale stabiliteit verkregen". Tot slot grijpt Crombez het nieuws aan om opnieuw te pleiten voor volksleningen. "Omdat er minder investeringen zijn, wordt de nood om publieke spaarmiddelen te activeren door middel van de volkslening steeds groter. Op dit moment zijn er voldoende projecten, maar onvoldoende middelen", besluit hij.