De aangekondigde besparingsronde zal wel pas na de verkiezingen in 2015 worden doorgevoerd. Dat er extra besparingen op de de Britten afkomen was al enkele weken bekend, maar naar de omvang ervan was het tot vandaag gissen.

Groot-Brittannië mag op economisch vlak dan wel aan een remonte bezig zijn, volgens de minister van Financiën is er nog werk aan de winkel om het begrotingstekort verder terug te dringen. Osborne spreekt in dat verband over 2014 als het 'jaar van de harde waarheid'.

'Klus nog niet geklaard'

Dat het Britse beleid ertoe heeft geleid dat het begrotingstekort sinds 2010 met een derde is verminderd, blijft onvoldoende voor Osborne. "Het is te vroeg om te zeggen dat de klus geklaard is. We zijn nog niet eens halfweg," liet de minister maandag optekenen.

'Moeten we zeggen dat het het ergste voorbij is, waarop we onze slechte gewoonten van lenen en boven onze stand leven voortzetten en de volgende generatie de rekening laten betalen? Of zeggen we tegen onszelf 'ja het gaat beter', maar we hebben nog een lange weg af te leggen en we moeten nog heel wat onderliggende economische problemen oplossen?", klonk het retorisch.

'Harde waarheid'

De 'harde waarheid' komt in de eerste plaats op rekening van de sociale zekerheid. Zowat de helft van het geplande bedrag - 30 miljard euro - zal wegvloeien uit de kas van de sociale voorzieningen. Er wordt daarbij gemikt op de huursubsidies voor jongeren (onder de 25 jaar) en het beperken van sociale woningen voor hogere inkomens, aldus de BBC.

Enkel door te beknibbelen op bepaalde sociale voorzieningen kunnen besparingen op onderwijs, extra belastingen en het opbouwen van nieuwe schulden worden vermeden, verduidelijkte Osborne. (BBC/BO)

De aangekondigde besparingsronde zal wel pas na de verkiezingen in 2015 worden doorgevoerd. Dat er extra besparingen op de de Britten afkomen was al enkele weken bekend, maar naar de omvang ervan was het tot vandaag gissen.Groot-Brittannië mag op economisch vlak dan wel aan een remonte bezig zijn, volgens de minister van Financiën is er nog werk aan de winkel om het begrotingstekort verder terug te dringen. Osborne spreekt in dat verband over 2014 als het 'jaar van de harde waarheid'.'Klus nog niet geklaard'Dat het Britse beleid ertoe heeft geleid dat het begrotingstekort sinds 2010 met een derde is verminderd, blijft onvoldoende voor Osborne. "Het is te vroeg om te zeggen dat de klus geklaard is. We zijn nog niet eens halfweg," liet de minister maandag optekenen. 'Moeten we zeggen dat het het ergste voorbij is, waarop we onze slechte gewoonten van lenen en boven onze stand leven voortzetten en de volgende generatie de rekening laten betalen? Of zeggen we tegen onszelf 'ja het gaat beter', maar we hebben nog een lange weg af te leggen en we moeten nog heel wat onderliggende economische problemen oplossen?", klonk het retorisch.'Harde waarheid'De 'harde waarheid' komt in de eerste plaats op rekening van de sociale zekerheid. Zowat de helft van het geplande bedrag - 30 miljard euro - zal wegvloeien uit de kas van de sociale voorzieningen. Er wordt daarbij gemikt op de huursubsidies voor jongeren (onder de 25 jaar) en het beperken van sociale woningen voor hogere inkomens, aldus de BBC. Enkel door te beknibbelen op bepaalde sociale voorzieningen kunnen besparingen op onderwijs, extra belastingen en het opbouwen van nieuwe schulden worden vermeden, verduidelijkte Osborne. (BBC/BO)