Bondskanselier Merkel verklaarde maandag dat de Groep van Zeven, die het afgelopen weekend in Zuid-Duitsland is bijeengekomen, haar streven deelt om Griekenland binnen de monetaire unie te houden. Ze dringt er bij de Griekse premier Tsipras nogmaals op aan dat de Griekse regering een economisch programma moet kunnen voorleggen waar de schuldeisers (ofte kredietverleners) mee kunnen instemmen.

"Er is niet veel tijd meer, dat is het probleem", zei Merkel maandag tijdens een persconferentie na de bijeenkomst van de G7, de groep van de rijkste industrielanden. "Vanaf nu telt elke dag", verduidelijkte ze.

Geen overeenkomst

Griekenland en zijn schuldeisers kibbelen nog steeds over de manier waarop de vereiste 7,2 miljard euro aan noodsteun kan worden ontgrendeld, om te voorkomen dat Griekenland gedwongen wordt uit de eurozone te stappen ('Grexit').

Een overeenkomst moeten worden bereikt vóór 14 juni, maar verdere onderhandelingen op hoog niveau vinden enkel plaats als er een kans is op slagen, aldus een Franse regeringsfunctionaris, die anoniem wenst te blijven.

"Ieder van ons die mee aan tafel zat, wil dat Griekenland binnen de eurozone blijft,' aldus Merkel. De bondskanselier refereerde daarmee aan de bijeenkomst van de G7, waar ook IMF-topvrouw Christine Lagarde en voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker aanwezig waren. Volgens Merkel bestaat de oplossing voor het Griekse probleem in de vereiste inspanningen die door de Griekse regering moeten worden geleverd, in combinatie met de solidariteit van de andere lidstaten. Die combinatie vormt beide zijden van een en dezelfde medaille, luidde het.

Behalve Merkel wil ook de Amerikaanse president Obama dat er snel een oplossing komt voor de prangende Griekse kwestie, die de eurozone nu al maanden in de ban houdt.

(Bloomberg/BO)

Bondskanselier Merkel verklaarde maandag dat de Groep van Zeven, die het afgelopen weekend in Zuid-Duitsland is bijeengekomen, haar streven deelt om Griekenland binnen de monetaire unie te houden. Ze dringt er bij de Griekse premier Tsipras nogmaals op aan dat de Griekse regering een economisch programma moet kunnen voorleggen waar de schuldeisers (ofte kredietverleners) mee kunnen instemmen."Er is niet veel tijd meer, dat is het probleem", zei Merkel maandag tijdens een persconferentie na de bijeenkomst van de G7, de groep van de rijkste industrielanden. "Vanaf nu telt elke dag", verduidelijkte ze.Griekenland en zijn schuldeisers kibbelen nog steeds over de manier waarop de vereiste 7,2 miljard euro aan noodsteun kan worden ontgrendeld, om te voorkomen dat Griekenland gedwongen wordt uit de eurozone te stappen ('Grexit'). Een overeenkomst moeten worden bereikt vóór 14 juni, maar verdere onderhandelingen op hoog niveau vinden enkel plaats als er een kans is op slagen, aldus een Franse regeringsfunctionaris, die anoniem wenst te blijven. "Ieder van ons die mee aan tafel zat, wil dat Griekenland binnen de eurozone blijft,' aldus Merkel. De bondskanselier refereerde daarmee aan de bijeenkomst van de G7, waar ook IMF-topvrouw Christine Lagarde en voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker aanwezig waren. Volgens Merkel bestaat de oplossing voor het Griekse probleem in de vereiste inspanningen die door de Griekse regering moeten worden geleverd, in combinatie met de solidariteit van de andere lidstaten. Die combinatie vormt beide zijden van een en dezelfde medaille, luidde het.Behalve Merkel wil ook de Amerikaanse president Obama dat er snel een oplossing komt voor de prangende Griekse kwestie, die de eurozone nu al maanden in de ban houdt.(Bloomberg/BO)