Unizo-topman Danny Van Assche uitte zaterdagochtend op Radio 1 de vrees dat het voor kmo's moeilijker wordt om door te groeien. 'Een ondernemer in een klein bedrijf is eigenlijk een manusje-van-alles. Hij is niet niet alleen de ondernemer, maar ook de 'hr-officer', hij moet alles tegelijk doen. Wanneer die aanmoediging vermindert, zullen er minder ondernemers zijn die dat effectief gaan doen, en het is absoluut wel nodig', klonk het. Door de kmo-portefeuille met een derde te verminderen, valt die stimulans volgens de Unizo-topman voor sommigen weg.

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vindt de subsidiedaling met een derde niet noodzakelijk negatief, op voorwaarde dat de vrijgekomen middelen naar een lastenverlaging gaan. NSZ vraagt daarom een boordtabel waaruit duidelijk blijkt wat er met de vrijgemaakte middelen gebeurt ten voordele van de ondernemers. 'In de prioriteitenlijst van de ondernemers staan lagere lasten iets hoger in de ranking dan het volgen van opleidingen', zegt Christine Mattheeuws van NSZ.

Unizo-topman Danny Van Assche uitte zaterdagochtend op Radio 1 de vrees dat het voor kmo's moeilijker wordt om door te groeien. 'Een ondernemer in een klein bedrijf is eigenlijk een manusje-van-alles. Hij is niet niet alleen de ondernemer, maar ook de 'hr-officer', hij moet alles tegelijk doen. Wanneer die aanmoediging vermindert, zullen er minder ondernemers zijn die dat effectief gaan doen, en het is absoluut wel nodig', klonk het. Door de kmo-portefeuille met een derde te verminderen, valt die stimulans volgens de Unizo-topman voor sommigen weg.Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vindt de subsidiedaling met een derde niet noodzakelijk negatief, op voorwaarde dat de vrijgekomen middelen naar een lastenverlaging gaan. NSZ vraagt daarom een boordtabel waaruit duidelijk blijkt wat er met de vrijgemaakte middelen gebeurt ten voordele van de ondernemers. 'In de prioriteitenlijst van de ondernemers staan lagere lasten iets hoger in de ranking dan het volgen van opleidingen', zegt Christine Mattheeuws van NSZ.