De cijfers komen van Xavier Baeten van de Vlerick School. In 2007 verdiende de topman van een bedrijf uit de Bel20 nog 39 keer zoveel als zijn gemiddelde werknemer. In 2010 was dat 32 keer zoveel. "Het salaris van de werknemer is gestegen dankzij de automatische indexering, dat van de ceo is gedaald omdat het variabele gedeelte van zijn vergoeding kromp: de aandelenopties brachten minder op", verklaart Xavier Baeten het verschil.

Ook uit de meest recente gegevens van de OESO blijkt dat de loonspanning in België een dalende tendens vertoont. "Dat hebben we onder meer te danken aan ons sociaal model. (...) België is een van de meest egalitaire landen ter wereld", zegt adjunct-secretaris-generaal Yves Leterme in de krant. (Belga/RDM)

De cijfers komen van Xavier Baeten van de Vlerick School. In 2007 verdiende de topman van een bedrijf uit de Bel20 nog 39 keer zoveel als zijn gemiddelde werknemer. In 2010 was dat 32 keer zoveel. "Het salaris van de werknemer is gestegen dankzij de automatische indexering, dat van de ceo is gedaald omdat het variabele gedeelte van zijn vergoeding kromp: de aandelenopties brachten minder op", verklaart Xavier Baeten het verschil. Ook uit de meest recente gegevens van de OESO blijkt dat de loonspanning in België een dalende tendens vertoont. "Dat hebben we onder meer te danken aan ons sociaal model. (...) België is een van de meest egalitaire landen ter wereld", zegt adjunct-secretaris-generaal Yves Leterme in de krant. (Belga/RDM)