Dat blijkt uit het technisch verslag dat de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) op zijn website plaatste, meldt Le Soir.

De loonhandicap lag twee jaar geleden nog op 4,2 procent. Volgens de CRB ligt de verklaring in herhaalde olieschokken de voorbije jaren. Die leidden tot prijsverhogingen, wat zich in België door de automatische loonindexering vertaalde in hogere lonen.

Een tweede verklaring is het loonmatigingsbeleid in Duitsland. De federale regering heeft besloten de lonen voor twee jaar te bevriezen (behalve indexering en baremaverhogingen), maar die maatregel lijkt onvoldoende om de loonhandicap te verkleinen, aldus de krant. (Belga/TV)

Dat blijkt uit het technisch verslag dat de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) op zijn website plaatste, meldt Le Soir. De loonhandicap lag twee jaar geleden nog op 4,2 procent. Volgens de CRB ligt de verklaring in herhaalde olieschokken de voorbije jaren. Die leidden tot prijsverhogingen, wat zich in België door de automatische loonindexering vertaalde in hogere lonen. Een tweede verklaring is het loonmatigingsbeleid in Duitsland. De federale regering heeft besloten de lonen voor twee jaar te bevriezen (behalve indexering en baremaverhogingen), maar die maatregel lijkt onvoldoende om de loonhandicap te verkleinen, aldus de krant. (Belga/TV)