Financiën gaat dus op zoek naar bijkomende personeelsleden bovenop de 100 die eerder beloofd werden. Dat bevestigt het kabinet van bevoegd minister Johan Van Overtveldt (N-VA) vrijdag in De Morgen. De honderd mensen van wie aanvankelijk sprake was, zullen worden aangetrokken voor de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), die zich bezighoudt met grote fiscale fraude.

Nu komen daar nog eens ongeveer zevenhonderd extra mensen bij op de andere diensten. Het gaat vooral over mensen die zich bezighouden met concrete fraudedossiers, geen ondersteunende of extra leidinggevende functies.

'Niemand zal kunnen ontsnappen'

"We zullen bewust mensen aanwerven voor operationele taken", aldus voorzitter van de FOD Financiën, Hans D'Hondt, in De Morgen. "De 700 nieuwe personeelsleden zullen zich bijvoorbeeld bezighouden met het controleren van de belastingaangiften van de gewonen man, anderen moeten bijvoorbeeld fraude op accijnzen of douane opsporen. Er wordt niet alleen gejaagd op de grote fraudegevallen, niemand zal kunnen ontsnappen. Een ambtenaar op de FOD Financiën verdient zijn geld dubbel en dik terug", verduidelijkt de grote baas van de Federale Overheidsdienst Financiën.

De operatie is mogelijk nadat de regering een einde maakte aan de aanwervingsstop voor ambtenaren die sinds vorige zomer gold. De aanwervingsstop werd in de zomer van 2014 ingevoerd door de regering-Di Rupo om de begroting niet te laten ontsporen.

(Belga/DM/BO).

Financiën gaat dus op zoek naar bijkomende personeelsleden bovenop de 100 die eerder beloofd werden. Dat bevestigt het kabinet van bevoegd minister Johan Van Overtveldt (N-VA) vrijdag in De Morgen. De honderd mensen van wie aanvankelijk sprake was, zullen worden aangetrokken voor de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), die zich bezighoudt met grote fiscale fraude. Nu komen daar nog eens ongeveer zevenhonderd extra mensen bij op de andere diensten. Het gaat vooral over mensen die zich bezighouden met concrete fraudedossiers, geen ondersteunende of extra leidinggevende functies. "We zullen bewust mensen aanwerven voor operationele taken", aldus voorzitter van de FOD Financiën, Hans D'Hondt, in De Morgen. "De 700 nieuwe personeelsleden zullen zich bijvoorbeeld bezighouden met het controleren van de belastingaangiften van de gewonen man, anderen moeten bijvoorbeeld fraude op accijnzen of douane opsporen. Er wordt niet alleen gejaagd op de grote fraudegevallen, niemand zal kunnen ontsnappen. Een ambtenaar op de FOD Financiën verdient zijn geld dubbel en dik terug", verduidelijkt de grote baas van de Federale Overheidsdienst Financiën.De operatie is mogelijk nadat de regering een einde maakte aan de aanwervingsstop voor ambtenaren die sinds vorige zomer gold. De aanwervingsstop werd in de zomer van 2014 ingevoerd door de regering-Di Rupo om de begroting niet te laten ontsporen. (Belga/DM/BO).