Dat schrijft de krant De Tijd. "Luxemburgse toestanden" zijn het niet, concludeert de krant, op basis van negen deals waarvan ze de details in handen kreeg.

Na 'LuxLeaks' volgde de vraag: hoe zit dat in België? De antwoorden sijpelden mondjesmaat binnen in de pers en in het parlement. De inhoud van de 60 belastingdeals raakte niet bekend, wegens 'geheim', maar De Tijd kon er toch negen van inkijken.

Alle akkoorden zijn gesloten door de Belgische rulingcommissie. Acht deals zijn gesloten met internationale groepen, de negende met een Belgisch bedrijf dat zich heeft omgevormd tot een internationale groep met hoofdzetel in België. De namen van de bedrijven zijn niet bekend. Eerder bleek dat AB InBev dankzij zo'n deal meer dan 80 procent van de winst van dochterbedrijf Ampar belastingvrij mocht houden, maar dat percentage blijkt een uitschieter, aldus de krant die zich afvraagt waarom dan alle geheimdoenerij.

(Belga/RR)

Dat schrijft de krant De Tijd. "Luxemburgse toestanden" zijn het niet, concludeert de krant, op basis van negen deals waarvan ze de details in handen kreeg.Na 'LuxLeaks' volgde de vraag: hoe zit dat in België? De antwoorden sijpelden mondjesmaat binnen in de pers en in het parlement. De inhoud van de 60 belastingdeals raakte niet bekend, wegens 'geheim', maar De Tijd kon er toch negen van inkijken. Alle akkoorden zijn gesloten door de Belgische rulingcommissie. Acht deals zijn gesloten met internationale groepen, de negende met een Belgisch bedrijf dat zich heeft omgevormd tot een internationale groep met hoofdzetel in België. De namen van de bedrijven zijn niet bekend. Eerder bleek dat AB InBev dankzij zo'n deal meer dan 80 procent van de winst van dochterbedrijf Ampar belastingvrij mocht houden, maar dat percentage blijkt een uitschieter, aldus de krant die zich afvraagt waarom dan alle geheimdoenerij.(Belga/RR)