België heeft samen met Frankrijk en Italië een ultimatum gekregen van de Europese Commissie. Ons land krijgt tot begin maart de tijd om te bewijzen dat het voldoende doet om de begroting en de schuldgraad te bedwingen, dat schrijft De Tijd.

Ons land was afgelopen lente nog maar net verlost van de Europese begrotingstoezicht. Als België er niet in slaagt om de begroting en schuldgraad onder controle te krijgen, zullen nieuwe besparing onvermijdelijk zijn.

De regering-Michel is er van overtuigd dat ze het structurele begrotingstekort volgend jaar met 0,6 procent kan terug schroeven. De Europese commissie is daar minder van overtuigd en houdt het op een raming van 0,4 procent. Volgens de commissie zal de regering meer inspanningen moeten doen als ze het tekort wilt verminderen met 0,6 procent. (NS)

België heeft samen met Frankrijk en Italië een ultimatum gekregen van de Europese Commissie. Ons land krijgt tot begin maart de tijd om te bewijzen dat het voldoende doet om de begroting en de schuldgraad te bedwingen, dat schrijft De Tijd. Ons land was afgelopen lente nog maar net verlost van de Europese begrotingstoezicht. Als België er niet in slaagt om de begroting en schuldgraad onder controle te krijgen, zullen nieuwe besparing onvermijdelijk zijn. De regering-Michel is er van overtuigd dat ze het structurele begrotingstekort volgend jaar met 0,6 procent kan terug schroeven. De Europese commissie is daar minder van overtuigd en houdt het op een raming van 0,4 procent. Volgens de commissie zal de regering meer inspanningen moeten doen als ze het tekort wilt verminderen met 0,6 procent. (NS)