In geen enkel ander land geeft de overheid zo een hoge subsidie voor bedrijfswagens als in België. Dat schrijft De Standaard.

Bedrijfswagens vallen bijzonder goed in de smaak bij werkgevers omdat ze de belastingdruk op arbeid verlichten. Een werknemer wordt op zijn beurt minder belast op een bedrijfswagen dan op zijn loon. Een regeling die geldt voor alle OESO-landen, maar nergens springt de overheid zo gul om met de subsidies als in Belgie.

Werkgevers in de OESO-landen genieten gemiddeld van een belastingvoordeel van 1600 euro per bedrijfswagen, of 133 euro per maand. België doet daar een schepje bovenop met 230 euro per maand.

Een fiscale gunst die maar liefst 50 keer hoger ligt dan in Canada. Bij de noorderbuur van Amerika moeten ze tevreden zijn met een belastingvermindering van 50 euro per maand. (Standaard/NS)

In geen enkel ander land geeft de overheid zo een hoge subsidie voor bedrijfswagens als in België. Dat schrijft De Standaard. Bedrijfswagens vallen bijzonder goed in de smaak bij werkgevers omdat ze de belastingdruk op arbeid verlichten. Een werknemer wordt op zijn beurt minder belast op een bedrijfswagen dan op zijn loon. Een regeling die geldt voor alle OESO-landen, maar nergens springt de overheid zo gul om met de subsidies als in Belgie. Werkgevers in de OESO-landen genieten gemiddeld van een belastingvoordeel van 1600 euro per bedrijfswagen, of 133 euro per maand. België doet daar een schepje bovenop met 230 euro per maand. Een fiscale gunst die maar liefst 50 keer hoger ligt dan in Canada. Bij de noorderbuur van Amerika moeten ze tevreden zijn met een belastingvermindering van 50 euro per maand. (Standaard/NS)