Premier Charles Michel (MR) zal dinsdagnamiddag op de 'One planet summit' in Parijs over de financiering van het klimaatbeleid aankondigen dat België volgend jaar de eerste groene obligatie zal uitgeven om verschillende ecologische projecten te financieren. Dat zegt hij in La Libre Belgique en Le Soir. Het gaat onder meer om het Gewestelijke Expressnet (GEN), offshore windmolenparken en de circulaire economie.

De 'Green OLO' (lineaire overheidsobligatie) komt er in het eerste trimester van 2018 en moet tussen 3 en 5 miljard euro opleveren. Enkel institutionele beleggers zoals banken en verzekeraars kunnen op de obligatie inschrijven, die overigens dezelfde karakteristieken zal hebben als de klassieke staatsobligatie.

België is na Frankrijk het tweede land met een groene overheidsobligatie. Meer informatie wordt tijdens een roadshow in januari gegeven.

Premier Charles Michel (MR) zal dinsdagnamiddag op de 'One planet summit' in Parijs over de financiering van het klimaatbeleid aankondigen dat België volgend jaar de eerste groene obligatie zal uitgeven om verschillende ecologische projecten te financieren. Dat zegt hij in La Libre Belgique en Le Soir. Het gaat onder meer om het Gewestelijke Expressnet (GEN), offshore windmolenparken en de circulaire economie.De 'Green OLO' (lineaire overheidsobligatie) komt er in het eerste trimester van 2018 en moet tussen 3 en 5 miljard euro opleveren. Enkel institutionele beleggers zoals banken en verzekeraars kunnen op de obligatie inschrijven, die overigens dezelfde karakteristieken zal hebben als de klassieke staatsobligatie. België is na Frankrijk het tweede land met een groene overheidsobligatie. Meer informatie wordt tijdens een roadshow in januari gegeven.