Maar het is niet zo eenvoudig de Belg langer aan de slag te houden. Dat blijkt uit een enquête van Securex.

De hr-dienstenleverancier onderzocht bij 2088 Belgische werknemers welke belemmeringen ze zien om te blijven werken tot aan hun wettelijke pensioenleeftijd. Het onderzoek levert opmerkelijke resultaten op.

Eén op de twee respondenten zegt dat zijn baan mentaal zo belastend is, dat hij het niet ziet zitten aan de slag te blijven tot zijn 65ste. Bijna één op de drie werknemers vindt zijn baan fysiek te zwaar om door te gaan tot aan de leeftijd van zijn wettelijk pensioen. (J.S.)

Maar het is niet zo eenvoudig de Belg langer aan de slag te houden. Dat blijkt uit een enquête van Securex. De hr-dienstenleverancier onderzocht bij 2088 Belgische werknemers welke belemmeringen ze zien om te blijven werken tot aan hun wettelijke pensioenleeftijd. Het onderzoek levert opmerkelijke resultaten op. Eén op de twee respondenten zegt dat zijn baan mentaal zo belastend is, dat hij het niet ziet zitten aan de slag te blijven tot zijn 65ste. Bijna één op de drie werknemers vindt zijn baan fysiek te zwaar om door te gaan tot aan de leeftijd van zijn wettelijk pensioen. (J.S.)