Dat schrijft De Tijd.

In een interview in De Tijd waarschuwt administrateur-generaal Frank Philipsen ervoor dat de BBI het bij ongewijzigd personeelsbeleid tegen 2020 met 137 medewerkers minder moet doen. Dat is een verlies van ruim één op de vijf werkkrachten.

Philipsen zegt verder dat er geen reden is om de bevoegdheid van de BBI om bedrijfslokalen en huizen van zaakvoerders te doorzoeken, aan banden te leggen. CD&V en Open VLD willen die huiszoekingen inperken. "We maken nooit misbruik van die bevoegdheid. We hebben al vaak gelijk gekregen van de rechtbanken, onlangs nog van het Gentse hof van beroep. (...) Er moeten altijd duidelijke vermoedens zijn dat iemands fiscale attitude of aangifte niet strookt met de realiteit."

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. In een interview in De Tijd waarschuwt administrateur-generaal Frank Philipsen ervoor dat de BBI het bij ongewijzigd personeelsbeleid tegen 2020 met 137 medewerkers minder moet doen. Dat is een verlies van ruim één op de vijf werkkrachten. Philipsen zegt verder dat er geen reden is om de bevoegdheid van de BBI om bedrijfslokalen en huizen van zaakvoerders te doorzoeken, aan banden te leggen. CD&V en Open VLD willen die huiszoekingen inperken. "We maken nooit misbruik van die bevoegdheid. We hebben al vaak gelijk gekregen van de rechtbanken, onlangs nog van het Gentse hof van beroep. (...) Er moeten altijd duidelijke vermoedens zijn dat iemands fiscale attitude of aangifte niet strookt met de realiteit."(Belga/RR)