Verschillende topadvocaten hadden de kwestie onlangs voorgelegd aan het Grondwettelijk Hof. Ze hoopten dat het Hof paal en perk zou stellen aan de gangbare praktijk van het openbaar ministerie om oude fraudezaken toch nog te vervolgen. Maar het Hof heeft die hoop nu verbrijzeld.

Het Grondwettelijk Hof deed de belangrijke uitspraak naar aanleiding van de fraudezaak rond het computerbedrijf ATC. Die zaak is ooit bestempeld als de "grootste btw-fraude van de eeuw". Ze kwam al in 1995 aan het licht, maar is pas nu behandeld door de correctionele rechtbank van Gent.

Het arrest is een opsteker voor de parketten, die - zeker in Brussel - nog heel wat oudere fraudezaken op het schap hebben liggen.

Verschillende topadvocaten hadden de kwestie onlangs voorgelegd aan het Grondwettelijk Hof. Ze hoopten dat het Hof paal en perk zou stellen aan de gangbare praktijk van het openbaar ministerie om oude fraudezaken toch nog te vervolgen. Maar het Hof heeft die hoop nu verbrijzeld. Het Grondwettelijk Hof deed de belangrijke uitspraak naar aanleiding van de fraudezaak rond het computerbedrijf ATC. Die zaak is ooit bestempeld als de "grootste btw-fraude van de eeuw". Ze kwam al in 1995 aan het licht, maar is pas nu behandeld door de correctionele rechtbank van Gent. Het arrest is een opsteker voor de parketten, die - zeker in Brussel - nog heel wat oudere fraudezaken op het schap hebben liggen.