Amper een maand na de uiterste datum voor de indiening van de belastingaangifte heeft de fiscus al 1,1 miljoen belastingafrekeningen verstuurd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de federale overheidsdienst Financiën, die in De Tijd en L'Echo staan.

Tegen eind augustus zullen 1,5 miljoen belastingplichtigen hun afrekening in de bus hebben gekregen. En dat is een record. Enkele jaren geleden duurde het vaak maanden voor de eerste aanslagbiljetten werden verstuurd.

Tax-on-WebDat de fiscus sneller werkt, is mede een gevolg van het succes van het elektronische aangiftesysteem Tax-on-Web. Die aangiften kunnen sneller verwerkt worden dan de papieren aangifte. Wie gebruikmaakt van Tax-on-Web krijgt overigens voorrang.

Tegen eind dit jaar wil de fiscus 5,4 miljoen belastingafrekeningen verstuurd hebben. De meeste Belgen zullen dan weten of ze geld terugkrijgen, en hoeveel. De meerderheid van de Belgen krijgt trouwens geld terug: van de 1,1 miljoen afrekeningen die al werden verstuurd, waren er bijna 700.000 terugbetalingen door de fiscus. (Belga/EE)

Amper een maand na de uiterste datum voor de indiening van de belastingaangifte heeft de fiscus al 1,1 miljoen belastingafrekeningen verstuurd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de federale overheidsdienst Financiën, die in De Tijd en L'Echo staan. Tegen eind augustus zullen 1,5 miljoen belastingplichtigen hun afrekening in de bus hebben gekregen. En dat is een record. Enkele jaren geleden duurde het vaak maanden voor de eerste aanslagbiljetten werden verstuurd. Tax-on-WebDat de fiscus sneller werkt, is mede een gevolg van het succes van het elektronische aangiftesysteem Tax-on-Web. Die aangiften kunnen sneller verwerkt worden dan de papieren aangifte. Wie gebruikmaakt van Tax-on-Web krijgt overigens voorrang. Tegen eind dit jaar wil de fiscus 5,4 miljoen belastingafrekeningen verstuurd hebben. De meeste Belgen zullen dan weten of ze geld terugkrijgen, en hoeveel. De meerderheid van de Belgen krijgt trouwens geld terug: van de 1,1 miljoen afrekeningen die al werden verstuurd, waren er bijna 700.000 terugbetalingen door de fiscus. (Belga/EE)